Ultraprecíziós eszterga

UPuj

ALKALMAZÁSI KÖR

Minden olyan alkatrészgyártási terület, ahol a munkadarabok geometriai mérettűrése és a felületi érdesség a fenti táblázatokban megadott értékek környezetében kerülnek meghatározásra. Az alábbiakban ismertetésre kerülő nagy pontosságú megmunkálásokkal a mérettartás kedvezőbben valósítható meg, ill. tartható ellenőrzés alatt, mint az abrazziv, köszörüléses technológiákkal.

 

 

 

Esztergálás tekintetében a várható felhasznUP1álói kör:

A nagy pontosságú fém alaktrészek gyártói közül kerülhetnek ki. Ezek jellemzően speciális gépipari felhasználók. Jelentős felhasználói kör, ahol az edzett alkatrészek köszörülését szükséges kiváltani a gyártási idő csökkentése érdekében, valamint a magasabb pontosságú alkatrészeknél a bázis felületek pontosabb kialakítása lehet fontos. Egyes mikroelektronikai alkatrészeket gyártó iparágak, hidraulikus - pneumatikus alkatrészek gyártói számára is érdekes technológiai megoldás lehet a finoman illesztett alkatrészek készre gyártásában.

További felhasználók lehetnek a nem fémes anyagokat megmunkálni kivánó cégek, mint pl. az optikai iparban a speciális lencsék gyártói. Napenergia direktben történő hasznosításához szükséges un. síktükrös, parabola tányéros naperőmű elemek előállítói. Atomerőmüvi berendezések egyes elemei gyártására, ill. a speciális alkatrészeket igénylő hadipari eszközöket előállító cégek is a felhasználói körben vannak.

 

UP2

          UP3