Radiál fúrógép korsz.

 

 

Különböző típusú radiál- és sugárfúrógépek teljes körű korszerűsítésére és modernizálására kínál megoldást az Excel Csepel Kft. 

 


Ennek során az orsóházat a mai kor igényeinek megfelelő tengelyvezérelt egységre cseréljük, ezáltal a gép „Z” irányú pozícióban az NC gépekre jellemző funkciókkal és paraméterekkel fog rendelkezni.  

Az „RFH-100” típusú fúrógépet Micromat vezérlésű szánrendszerrel és fúróorsóval láttuk el. A vezérlőpult tartalmazza a vezérlőegységen kívül a különböző vezérlési elemeket is. A gép modernizálása során megtartottunk minden már korábban megszokott és a gépkezelő számára kényelmes funkciót.

Egyúttal beépítettünk olyan funkciókat is, amely az operátor részére lehetőséget ad különböző ciklusok lefuttatására, konkrét paraméterek megadásával. Ennek megfelelően a ciklusok tartalmaznak minden információt a különböző furatok megmunkálására.

Ezek az adatok a vezérlés memóriájában tárolásra kerülnek. Összesen 99 ciklus kezelhető a rendszerben, amelyeket igény szerint módosíthatunk, másolhatunk és hívhatunk elő. Stoszfohajtas oa 200 604

27,75 kW-os főhajtás a kétfokozatú Baruffaldi CE13-as típusú előtéthajtóműhöz kapcsolódik, ahol az áttétel 1:1 és 1:5.  A nyomaték szíjhajtáson keresztül kerül átadásra, 1:1-es áttétellel. Az orsóra a hajtás fogazott, 1:2-es áttétellel adódik. 

A fúrószán mozgatása az NCT gyártmányú paraméterezhető hajtás segítségével történik. A hajtás névleges nyomatéka 50Nm, ami lehetővé teszi, hogy a gép minden műszaki paramétere megtartható maradjon. A vezérlés képernyőjén előhívhatjuk módosításra az egyes ciklusok paramétereit, információt kaphatunk minden bemenő is kimenő adatról. A „Z” tengely történő pozíció  meghatározása Heidenhein típusú jeladók segítségével történik. 

Ön megtartja az eredeti fúrógép szerkezetét, mi adunk egy vadonatúj fúrószánházat a gép teljes modernizálásával!  

Műszaki paraméterekhz kattintson IDE.