Túlpörgető

IMG 2987

 

Az összeszerelt, bandázsolt, vákumimpregnált elektromos forgórész automatizált ellenőrzése túlpörgetéssel, a névleges fordulatszám +25%-ával növelt fordulaton.

A gép kialakításánál a munkadarab legnagyobb méretét kell figyelembe venni, amely jelenleg 4000 mm hosszú, 950 mm átmérőjű és az ehhez tartozó tömeg eléri a 4500 kg-ot. A túlpörgetéskor esetleg fellépő, a megengedettnél nagyobb mértékű vibráció esetén a folyamatot le kell állítani a forgórészben fellépő további károsodás és a pörgetésből adódó balesetveszély elkerülése érdekében.

 

Működtetés

Munkadarab behelyezése daruval történik a csapágyhelyeknek megfelelően beállított lünettákra. Biztonsági rögzítés a lünettákra helyezett hevederekkel, ezek nemleges visszajelzése esetén hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, a folyamat nem indítható el. Forgórész meghajtása un. kardán tengellyel történik frekvenciaváltós motorral. A pörgetéskor keletkező vibráció értékének, a forgatás időtartamának, a feladat elvégzésének, valamint a további adatoknak a beállítása, ill. megjelenítése külső szerveren történik. A megfelelő idejű forgatást követően a leállítás alatt a forgási energia, mint fékezési energia visszatáplálásra kerül a hálózatba.

Biztonsági feltételek

A berendezés elhelyezése külön erre a célra kialakított helyiségben. A fordulatszám fel-, és lefutása alatt folyamatosan ellenőrzésre kerül a kiegyensúlyozatlanság értéke, rendellenesség esetén a folyamat automatikusan leállításra kerül.

 

 

 

Műszaki paraméterekhez kattintson IDE